Kaksi viimeistä kesää meni lähinnä parvekeremontissa ja sen jälkimainingeissa. Remontti alkoi huhtikuussa 2009 ja piti loppua marraskuussa. Se loppui kesäkuussa 2010. Parvekelaatikkoon päätyi vain yrtit. Parvekkeelle muutti suurin osa tupperivarastostani sekalaisissa läjissä. Onneksi sinne päätyi myös penkki, jonka sisälle mahtuu yllättävän monta muovipurkkia!

Tänään tupperit ovat lähinnä penkin sisällä ja parissa pahvilaatikossa sekä esittelylaukuissa. Varasto on pienentynyt vuoden aikana selvästi ja toivottavasti kesäkuun myyntipäivät tuovat helpotusta tähän valikoimaan entisestään. Matkalaukut ja kylmälaukku odottavat pääsyä alakerran häkkikomeroon. Kangaspalat yrittävät ompeloitua itsekseen. Muut tavarat siivosin ennen Henri-pojan 4v synttäreitä, paljon meni suoraan roskiin ja lehtiroskiin, eipä ne kestäneet talvisäilytystä parvekkeella.

Kasvit 1.5.

  • Parvekelaatikossa ruohosipuli,  basilika, mäkimeirami ja sitruunatimjami
  • Isossa kukkapurkissa raparperi

Parveke 26.5.:

  • Parvekelaatikossa ruohosipuli, mäkimeirami ja sitruunatimjami
  • Isossa kukkaruukussa raparperi
  • Auringonkukka (kuoli 16.6.)
  • Laventeli

Parveke 17.6.2011:

Parvekkeelle kotiutui uudet kasvit; tomaatit Tigerella, Sweetie ja Päärynä sekä 3 ananaskirsikan tainta. Raparperi antoi jo ensimmäisen sadon kesäkuun alussa kolmella varrella. Lisäsin sille kuoppiin n. 5cm syvyyteen kanankakkaa ja avot = tulos 8 pientä vartta.

 

Toin kaikki sisäkukat ulos ja olohuoneesta kynttiläsomisteet, tulos tässä:

Huomaa etualalla pieniä valkoisia kukkia kukkiva äitini kylppärikasvi yhdessä kliivian kanssa. Huopainen perhoskastelukannu on tuliainen tupperireissulta. Ikkunalla on kylvettynä 4:ssä päivässä itänyt salaattisekoitus. Jään odottamaan kynnen kokoista ensimmäistä satoa, jotta nämä voi erotella ja istuttaa 5cm välein johonkin. Mihin? Ulkoilemassa myös ensisatonsa tänään antanut laventeli, kiukkuinen pahapoika ja kaksi orkideaa sekä pieni hentoinen sininen kukka lampaassa, Henrin kuulemma.

23.8.2011

Sisäkukat ulkoilemassa ja pienenpienet ananaskirsikan taimet.

Ne paljon puhutut raparperi ja tomaatit - kodin kauniit viherkasvit.

Hieman sisustusta ja ihan alhaalla tarpeelliset postituslaatikot.

Uskotteko ikinä, että parveke voi olla joskus näin tyhjä odotellessaan joulukuusta!

Tai no ne rojut on kerätty etualalla näkyvään puulaatikkoon ja parvekkeen päätyihin.